Kulturní kvas v regionech - přednáška s Nancy Duxbury z Portugalska

7. 5. 2024

Zveme vás na přednášku a následnou diskuzi s přední světovou specialistkou pro oblast kultury mimo městské prostředí Nancy Duxbury z Portugalska. Přijďte se inspirovat zkušenostmi ze zahraničních projektů. Přednáška se koná v úterý 21. května 2024 od 15 hodin ve Skautském institutu v Praze v sálu Popelka.

Kulturní kvas v regionech - přednáška s Nancy Duxbury z Portugalska  

Nancy Duxbury je výzkumnou pracovnicí a koordinátorkou tematické linie „Městské kultury, společnosti a participace“ (CULTURS), koordinátorkou observatoře CREATOUR a členkou Evropské sítě odborníků na kulturu (EENC). Získala doktorát v oboru komunikace na Simon Fraser University v Kanadě, kde se specializovala na kulturní rozvoj a politiku se zaměřením na nakladatele. Její současný výzkum se zaměřuje na kulturní a kreativní odvětví v mimoměstských oblastech, kulturu a místní udržitelnost, rozvoj založený na kultuře v malých městech a venkovských oblastech, kulturní mapování a kulturní plánování. Více o práci Nancy: https://insituculture.eu/about-in-situ/ nebo https://creatour.pt/en/.

V úvodu krátce promluví projektová manažerka projektu SPARSE+ za ČR Aneta Hladovcová z organizace Nová síť. Tématem bude regionální kontext a připravovaný výzkum v rámci evropské spolupráce.

Přednáška Nancy Duxbury proběhne v angličtině se simultánním překladem do češtiny. Vstup zdarma, nutná je pouze registrace: https://forms.gle/1NqTxS5MoWQKDTFS9.

 

Kulturní kvas v regionech - přednáška s Nancy Duxbury z Portugalska

Soubory ke stažení