Skutečně zdravá škola představí možnosti rozvoje regionální ekonomiky skrze veřejné stravování

3. 1. 2024

Skutečně zdravá škola v partnerství s Královehradeckým krajem, Národní sítí Zdravých měst a Státním zemědělským intervenčním fondem zve zástupce zemědělských svazů, místních akčních skupin, vedoucí pracovníky veřejných jídelen, zřizovatele škol a veřejných institucí na konferenci s názvem Jídlo zblízka ve veřejném stravování Aneb vytvořme silné regionální ekonomiky prostřednictvím kvalitního veřejného stravování. Konference se uskuteční ve čtvrtek, 11. ledna 2024 v prostorách Krajského úřadu Královehradeckého kraje. Vstup je zdarma.

Konference se zaměří na potenciál, který přináší podpora místních zemědělců a výrobců. Pokud by veřejné jídelny nakupovaly od místních dodavatelů, jejich kupní síla by mohla působit jako hnací motor pro tvorbu nových pracovních míst a přinášet ekonomické a sociální výhody pro celý region, zejména pro venkovské zemědělské oblasti. Na konferenci se představí úspěšné iniciativy a politické strategie v několika evropských regionech, které již aktivně podporují princip "jídlo zblízka", konkrétně z města Milána, Gentu a francouzského departmentu Dordogne. Závěrem se účastníci konference prostřednictvím diskuse o potřebách, požadavcích a překážkách na spolupráci při zásobování jídelen regionálními produkty pokusí zformulovat klíčové body národní strategie v této oblasti.

Termín a místo konference:

Čtvrtek 11. ledna 2024 od 10:00 do 15:30 

Krajský úřad Královehradeckého kraje, sál zastupitelstva, Pivovarské nám. 1245, Hradec Králové

Program konference najdete zde: Skutečně zdravá škola - Kalendář akcí - Jídlo zblízka ve veřejném stravování (skutecnezdravaskola.cz)

Registrace probíhá vyplněním formuláře dostupného na webové stránce.

 

Kontakt:

• Tom Václavík, ředitel programu Skutečně zdravá škola, tom@skutecnezdravaskola.cz 776 760 700

O Skutečně zdravé škole

Skutečně zdravá škola je komplexní program zdravého a udržitelného školního stravování a vzdělávání o jídle. Usiluje o to, aby si děti jídla vážily, znaly jeho hodnotu, dokázaly si je vychutnat a naučily se, jak vzniká. Do programu se mohou zapojit mateřské, základní i střední školy. Program má prokázaný pozitivní vliv na zdraví dětí, jejich schopnost učit se a na udržitelnost stravování ve školách a rozvoj regionu.

Program nabízí otevřený participativní proces vzdělávání – zapojení všech aktérů od žáků, učitelů, vedení školy, kuchařek, rodičů, zřizovatelů až po místní podnikatele a členy okolní komunity. Školy se aktivně zapojují do komunitního života obce. Aktivní zapojení rodičů umožňuje vedení školy získat zpětnou vazbu a zajímavé nápady.

Více informací naleznete na:

http://www.skutecnezdravaskola.cz/

https://www.facebook.com/skutecnezdravaskola/

https://www.youtube.com/channel/UCo8WYUpEkTdhLZYKoQCyjnA

https://twitter.com/Skutecne_zdrava

https://www.instagram.com/skutecnezdravaskola/