Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Centrum pro cizince nabízí nové zájmové aktivity pro děti, mládež i dospělé

16. 9. 2013 Autor: Lenka Novotná

(HRADEC KRÁLOVÉ) Dětský klub, Klub mládeže a Taneční kurz pro začátečníky jsou nové zájmové aktivity pro cizince i Čechy, které v pondělí 16. 9. 2013 zahajuje Integrační centrum pro cizince v Hradci Králové. Všechny tři zájmové kroužky jsou bezplatné a budou probíhat pravidelně v prostorách centra v Šafaříkově ul. 666/9 (budova YMCA – 3. patro).

"Každé dítě je nějak talentované, a jestliže rodiče nemají peníze na kroužky, může dítě svůj talent rozvinout jen omezeně. Pod vedením mladé Oxany Evsiny, která sama zpívá, tančí, maluje i sportuje, a s pomocí našich dobrovolníků bychom těmto dětem rádi dali příležitost svůj talent objevit a rozvíjet," říká koordinátorka integračních aktivit Bc. Vlaďka Dobešová z Integračního centra pro cizince při Diecézní charitě Hradec Králové a doplňuje, "navíc budou mít příležitost předvést to, co se spolu s Oxanou naučili, na našich akcích, které pravidelně pořádáme."

Zpívání, čtení pohádek, kreslení a malování, tvoření, tanec, sport a procházky jsou aktivity nového Dětského klubu, který je určen dětem cizinců i Čechů ve věku 4 - 12 let a bude otevřen každé pondělí, úterý a středu vždy od 14:00 do 15:30 hod.Klub mládeže je určen starším dětem a mládeži ve věku 12 - 18 let z řad cizinců i Čechů a bude otevřen každé pondělí, úterý a středu vždy od 15:30 do 17:00 hod. Nabízí lákavý program pro kluky i holky – divadlo, výtvarné dílny, modeling, líčení, diskotéky, sport a exkurze. Taneční kurz pro začátečníky byl zahájen už ve středu 11. 9. 2013. Probíhá každé pondělí a středu vždy od 18:30 do 20:00 hod. Návštěvníci kurzu z řad cizinců i Čechů se mohou naučit standardní i latinsko-americké tance. Všechny zájmové kroužky jsou bezplatné a budou probíhat v prostorách Integračního centra pro cizince v Šafaříkově ul. 666/9 (budova YMCA – 3. patro). Bližší info na www.cizincihradec.cz, tel. 731 402 284 nebo emailu vladka.dobesova@hk.caritas.cz.

„Rádi bychom touto cestou také poděkovali panu Josefu Slezákovi z Hradce Králové, který věnoval Integračnímu centru pro cizince elektronický keyboard MC-49 pro naše nové zájmové aktivity pro děti, mládež i dospělé,“ dodává Bc. Vlaďka Dobešová.

Integrační centrum poskytuje cizincům bezplatně informační činnost, poradenství, kurzy češtiny a sociokulturních dovedností, zázemí pro volnočasové a zájmové aktivity, organizuje multikulturní a vzdělávací akce ve spolupráci s cizinci, školami a dalšími organizacemi v regionu. Posláním Centra je podpora integrace cizinců ze třetích zemí (tj. ze států mimo EU) na území Královéhradeckého kraje do většinové české společnosti.

Kontakt: Integrační centrum pro cizince, Šafaříkova 666/9, 500 02 Hradec Králové, tel. 492 604 940, email: poradna.cizinci@hk.caritas.cz . Více také na http://cizincihradec.cz/ a www.hk.caritas.cz .

Jana Karasová
propagace a tisk
tel.: 495 063135, 731 402 274
jana.karasova@hk.caritas.cz

Fotogalerie