Lékařská pohotovost

15. 1. 2024

Lékařská pohotovostní služba v Královéhradeckém kraji


Stomatologická lékařská pohotovost

V tomto přehledu jsou podle okresů zobrazena místa, ve kterých je zajištěna zubní pohotovostní služba v ordinacích soukromých zubních lékařů. Ve většině případů jde o roční rozpisy, které se mohou z různých důvodů (např. onemocnění lékaře, apod.) měnit. Doporučujeme proto ověřit si platnou situaci na telefonním čísle, pokud je uvedeno.

Úvodní poučení:

  • 1. S akutním stavem v dutině ústní ve vlastním zájmu již při menších obtížích vždy nejprve vyhledejte přímo nebo telefonicky svého registrujícího zubaře, který jako jediný může poskytnout i definitivní ošetření, a který má nejpodrobnější informace o stavu Vašeho chrupu, včetně RTG dokumentace.
     
  • 2. Pokud není Váš registrující zubní lékař během ordinačních hodin přítomen v ordinaci, mělo by být na jeho ordinaci uvedeno zastupující pracoviště, kde Vám ve vymezeném čase po domluvě poskytnou nezbytné ošetření.
     
  • 3. Při neodkladném stavu mimo ordinační hodiny Vašeho zubaře vyhledejte vždy výhradně nejbližší spádovou zubní pohotovost dle Vašeho bydliště a to nejlépe hned po otevření konkrétní pohotovostní ordinace. Při příchodu na pohotovost před koncem ordinační doby se již Vaše ošetření dle počtu čekajících nemusí stihnout.

Zubní pohotovosti slouží pouze pro závažné náhlé zhoršení stavu zubů a dásní - otoky, krvácení, výrazné noční nepřestávající bolesti.

Kde najdete zubní pohotovost?

Okres Jičín

Okres Náchod

Okres Rychnov nad Kněžnou

Okres Trutnov

Okres Hradec Králové